Cel putin odata pe saptamana pregatesc spaghete, pene sau tagliattele.
Nu intotdeauna am toate ingredientele in frigider sa le fac „ca la carte” si atunci inventez, asa am inventat sosul meu de smantana care mi s-a parut tare delicios.
Uite si produsul finit..
Spaghete cu sos de smantana
Autor: Florentina-Mirela
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- rediente:
- 200 g spaghete (2 persoane)
- 100 g smantana
- 75 g sunca ( eu pun ce salam gasesc prin frigider)
- 1 felie ardei rosu (capia, gogosar)
- 2-3 ciuperci proaspete sau 2 linguri ciuperci din conserva
- 2 linguri crema de unt (untisorul acela tartinabil facut pentru sandwisch-uri)
- Sare, piper, ulei
Cum preparam:
- Punem pastele la fiert cu multa apa, sare si 2 linguri ulei (masline). Timpul de fierbere il respect pe cel indicat pe cutie. Cand pastele sunt fierte "al dente" (un pic mai tari) le scurgem de apa.
- NU trecem pastele jub jet de apa!
- Intr-o tigaie larga incingem uleiul in care punem la prajit ardeiul si ciupercile taiate Julien, le distuim putin apoi adaugam sunca taiata feliute, punem piper dupa gust si dupa nici un minut punem smantana si crema de branza.
- Omogenizam totul lasam sa fiarba pana da intr-un clocot si luam tigaia de pe foc.
- Rasturnam sosul peste spaghetele si amestecam bine.
- Putem asezona cu parmezan.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Spaghete cu sos de smantana
Please follow and like us: