Este un preparat de post, vegetarian, poate fi un prânz sau o cină foarte delicioasă.
Spanac cu cartofi sote
Autor: savoare si bun gust
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Retete de post, Retete vegetariene, Mancare gatita
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g spanac frunze
- 5 cartofi mari
- 3 căţei usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- sare, piper
Cum preparam:
- Într-o oală punem apă la fiert cu sare.
- Adaugăm cartofii (curăţaţi şi tăiaţi cuburi) şi îi fierbem. Când catofi sunt fierți adaugăm spanacul (curăţat şi spălat) şi-l lasăm la fiert încă 2-3 minute. Între timp curăţam un căţel de usturoi şi-l pisăm în mojar până devine pastă. Adăugăm treptat un pic ulei (2-3 linuri) de măsline si amestecăm bine până obţinem o maioneză de usturoi.
- Într-o tigaie punem restul de ulei şi adăugaţi ceilalți doi catei de usturoi tăiat felii subţiri.
- Incalzim uleiul la foc foarte mic până începe să miroase usturoiul.
- Scurgem spanacul şi cartofii de apă şi-i punem în tigaie, asezonăm cu sare şi piper după gust. Distuim la foc mare pentru 5 minute, amestecând bine.
- Cu ajutorul lingurii sfărâmăm o jumătate din cartofi, astfel încât preparatul sa aibă o consistență cremoasă. Adăugăm mujdei de usturoi, după gust. Amestecăm şi mai lăsăm pe foc 2-3 minute.
- Mâncarea noastră de spanac cu cartofi sote este gata.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Spanac cu cartofi sote
Please follow and like us: