
Spanacul este unul din cele mai sanatoase alimente naturale, este plin de fier si de alti nutrienti atat de necesari pentru organism.
Poate fi consumat crud, in special in salate sau in sandvisuri, insa cel mai popular mod de gatire este cel sub forma unui sos.
Spanac cu oua ochiuri

Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei masline
- o lingurita unt
- 2 linguri zeama lamaie
- 2 linguri de faina
- 300 ml smantana lichida
- sare
Cum preparam:
- Spalam spanacul foarte bine, apoi il punem la fiert intr-o oala cu apa si sare.
- Il fierbem putin, un clocot – doua, apoi il strecuram si il tocam dupa gust, intr-un blender (il facem foarte fin) sau il tocam cu cutitul pentru a avea un sos in care frunzele de spanac sa fie vizibile.
- Punem intr-o tigaie uleiul si untul, adaugam ceapa foarte fin tocata si o sotam pana se inmoaie si devine sticloasa.
- Cand ceapa este calita bine, adaugam smantana in care am incorporat bine faina si amestecam sa nu se faca gogoloase.
- Dupa un minut adaugam spanacul impreuna cu zeama de lamaie si amestecam bine.
- Adaugam sare dupa gust si lasam sa fiarba 7-8 minute, continuam sa amestecam.
- Servim cu oua ochiuri sau friptura, alaturi de o garnitura de cartofi piure.
Pofta buna!








Savoare si bun gust – Spanac cu ochiuri de oua
Please follow and like us: