
Este un preparat foarte gustos și ușor de facut, o retetă numai bună pentru zilele de post.

- 5 linguriţe ulei de măsline
- 2 cepe mici
- 3 căţei de usturoi
- 3 cartofi mari albi
- 1-2 ramurele de rozmarin
- 8 felii de pâine
- sare
- Curăţăm şi tăiem ceapă mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin.
- Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare vreme de 10 minute.
- Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi.
- Peste ele turnam dacă avem 1 litru de supă de legume caldă sau 1l de apă.
- Lăsăm să fiarbă cca 20 de minute la foc foarte mic.
- Între timp, încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute.
- Când supa este gata, cartofii fiind fierti, o punem într-un blender şi o mixăm până când obţinem o pastă omogenă.
- După ce am obţinut consistentă dorită, punem supa cremă de cartofi în boluri şi o servim cu pâinea prăjită.
Poftă bună!