Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- ½ pui sau gaina
- ⅔ pahar orez,
- 3 morcovi,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- 3 cepe,
- 3 linguri ulei,
- 2 pahare borş sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- piper negru boabe,
- cimbru verde,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Cum preparam:
- Puiul (Găina) il punem în apă rece şi o fierbem până este gata, îndepărtâm spuma şi grăsimea.
- Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în supa punem sarea şi legumele (tăiate în două de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei).
- Găina fiartă o scoatem şi o tăiem în bucăţi, strecurăm supa și legumele le tăiem în cubulețe sau rondele.
- Punem supa din nou pe foc și adăugăm orezul spălat, lasăm sa dea în clocot iar apoi punem condimentele şi legumele tăiate cuburi, lăsăm să fiarbă.
- Cu 10 minute înainte de a lua de pe foc, adăugăm borşul și punem cimbrul (pe care apoi îl scoatem).
- Supa se serveşte cu bucăţi de carne și presărată cu verdeaţă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Supă de găină cu orez
Please follow and like us: