Tagliatelle cu somon, o cina usoara si imbietoare….. Sa o gatim impreuna.
Reteta din bucataria mediteraniana, gustoasa, rafinata si usor de facut.
Tagliatelle cu somon afumat
Autor: Florentina-Mirela
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 pachet de tagliatelle de 500 g
- 300 g de somon afumat
- 400 g de smântână
- o legătură de pătrunjel
- o ceapă albă
- sare, piper
- 5 linguri de ulei de măsline
- o lămâie.
Cum preparam:
- Punem la fiert o oală cu doi litri de apă, în care adaugăm puţină sare şi o lingură de ulei.
- Când începe să fiarbă punem pastele şi se lasă să clocotească la foc mic, 10-15 minute, apoi se ţin acoperite încă cinci minute.
- Se pun la scurs într-o sită, se trec pe sub jet de apă rece şi, după ce s-au scurs foarte bine, le punem într-un castron.
- Curăţăm ceapa şi o tăiem subţire, solzişori şi o punem peste paste. Fâşiile de somon le taiem în pătrăţele de unul sau doi centimetri şi le punem, de asemenea, peste paste, împreună cu smântâna, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.
- Adaugăm uleiul de măsline şi amestecăm usor.
- Salata se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu lămâie.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Tagliatelle cu somon afumat
Please follow and like us: