
Inainte de a ma apuca sa scriu aceasta reteta de mancare usor de facut, pe care am experimentat-o din nou aseara, imi puneam intrebarea in ce categorie sa o incadrez.
In categoria „Feluri principale”? In categoria „Dulciuri”? Aceasta bunatate cred ca poate fi incadrata in ambele, este dulce, este satioasa…este o delicatese pe care nu o poti refuza. Am sa o incadrez in categoria „Retetele bunicii”, acolo ii este locul.
Haideti sa o gatim impreuna.

- 1 pachet taitei lati (fara ou daca tinem post)
- 250 g nuca macinata
- 50 g unt ( 3 linguri ulei daca tinem post)
- zahar
- Fierbem taiteii in apa cu sare (ii punem in oala cand apa clocoteste), timpul de fierbere este cel indicat in instructiunile de pe pachet.
- Dupa fierbere strecuram taiteii fara sa-i dam sub jet de apa rece.
- Intr-o tigaie punem untul la topit peste care adaugam taitei fierti si scursi de apa. Ii distuim 2-3 minute cat sa absoarba untul, ii luam de pe foc si adaugam nuca si zahar dupa gust.
- In multe retete am vazut ca se adauga scortisoara sau esenta de rom, eu prefer gustul pur de nuca.
- Taiteii cu nuca sunt gata, ii servim calzi.

Savoare si bun gust – Taitei cu nuca