Ce este Terina?
Compoziția principală a terinei este umplutura. Spre deosebire de pateuri, terinele sunt gătite și dresate fără ambalaj. Metodele de preparare de baza sunt, de asemenea, diferențiate : în loc să fie coapte la cuptor, terinele sunt fierte în bain-marie la cuptor sau la aburi, fără apa, sau în vid.
Alimentele potrivite pentru a face terine sunt mai numeroase și mai variate decât cele utilizate pentru pateuri. Se diferențiaza :
– terina din carne (vânat, pasăre, pește, pui)
– terina de legume
Astazi vom prepara o terină din ficaței de pasăre
Terina din ficat de pui
Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- • 350 g unt
- • o ceapă
- • doi căţei usturoi
- • 500 g ficăţei de pui
- • un sfert de linguriţă cimbru uscat
- • 100 ml smântână
- • 50 ml coniac
- • 200 g ciuperci
- • o portocală
- • sare, piper
- • 5 g gelatină
Cum preparam:
- Ciupercile le spalăm, le scurgem de apă şi le taiem fâşii subţiri. Topim puţin unt într-o cratiţă, adaugăm ciupercile şi le prăjim până când scade zeama.
- Le scotem din crăticoară, le așezăm într-o strecurătoare şi le lasăm la răcit.
- Curățăm si spălăm ceapa şi usturoiul şi le toacăm mărunt.
- Topim restul de unt într-o tigaie, adăugăm ceapa și usturoiul şi le călim până când se înmoaie. Adaugăm ficăţeii de pui, și distuim 10-15 minute.
- Turnăm coniacul, sucul de la portocală, smântână, cimbrul, sarea, piperul, amestecăm bine si mai lasam pe foc pentru inca un clocot.
- Luăm cratiţă de pe foc, și lăsăm la răcit timp de câteva minute, apoi mixăm totul în blender până când rezultă o pastă fină.
- După ce am mixat compoziția adaugăm ciupercile şi amestecăm bine cu o lingură.
- Pregătim gelatina conform instrucțiuni de pe pliculeț și o adăugăm în preparat, amestecăm bine să încorporăm gelatina.
- Punem compoziţia într-o tavă de chec tapetată cu folie de bucătărie şi o lăsăm în frigider câteva ore înainte de a o servi, de preferat să o servim a doua zi.
Poftă buna!
Savoare si bun gust – Terina din ficat de pui
Please follow and like us: