
Timbala este un fel de sufleu mai evoluat, in a carei compozitie se amesteca aromele Orientului intr-o oala din pamant romanesc, rezultand o delicatesa cum nu sunt multe.
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 4 oua
- 2-3 linguri parmezan ras
- 10g tarhon tocat marunt
- 10g scortisoara
- 10g piper
- 10g nucsoara
- 10g boia de ardei
- 50g unt
Cum preparam:
- Taiem conopida in bucati mici, o fierbem in apa sarata dupa care o scoatem, o punem intr-un castron si o pisam.
- Adaugam untul si parmezanul ras, si se framanta cat este calda.
- La urma adaugam tarhonul, scortisoara, nucsoara, boiaua si piperul (toate pisate), peste care punem cele 4 oua, intregi. Amestecam totul foarte bine, o punem in oala de pamant si o dam la cuptor 20 minute.
- Rezultatul…..festin pentru papilele noastre gustative.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Timbala de conopida
Please follow and like us: