Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai.Ceea ce o deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată.
Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.
Ingrediente:
- 500 de grame pișcoturi
- 500 de grame mascarpone
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- 250 ml de cafea
- 3 linguri de lichior de cafea, cacao
Cum preparam:
- După ce se separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm bine mai întâi cu zahărul și cu zahărul vanilinat, după care adaugăm crema mascarpone.
- Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare după care spuma o încorporăm în crema de gălbenușuri cu mascarpone.
- Pișcoturile le înmuiem în cei 250 de mililitri de cafea concentrată și răcită, în care am adăugat și lichiorul de cafea (este suficientă înmuierea pe o singură parte).
- Pișcoturile le așeazăm astfel încât să formeze un strat compact în vasul în care montăm desertul, strat peste care întindem jumătate din cremă și pudrăm cu cacao.
- Deasupra punem cel de-al doilea strat de cacao, crema rămasă și, din nou, pudrăm cu cacao.
- Se lasă câteva ore la frigider înainte de a fi servit.
Pofta Buna!
Savoare si bun gust – Tiramisu
Please follow and like us: