Este o mancare traditionala din Ardeal, o reteta pe care o facea si bunica si strabunica. Ingrediente simple aflate in gospodarie care combinate cu pricepere da un rezultat spectaculos.
Tocana ardeleneasca
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 800 g pulpă de porc
- boia dulce de ardei
- 2-3 cepe
- 5-6 cartofi
- 2 lingurite zahăr
- 3 linguri ulei
- Sare, piper
- roşii în bulion
- 3 ardei roşii sau gogoşari
Cum preparam:
- Spalăm carnea, o taiem cubuleţe, după care o punem într-o cratiță în uleiul incis lăsând-o la înăbuşit.
- Spălăm ceapa, ardeii şi îi tăiem felii subţiri apoi îi punem în cratiță peste carnea înăbuşită. Acoperim cu un capac şi lasăm să fiarbă în sucul propriu, adăugând puțină apă călduţă. Când carnea este pe jumătate fiartă punem şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi lasăm la foc mic.
- Condimentăm când carnea este aproape fiartă cu sare, zahăr, paprika, piper negru boabe şi măcinat, iar la sfârşit adaugăm roşiile în bulion.
- Mai lasăm să dea un clocot – două şi apoi bagăm cratița în cuptorul bine încins pentru 10 -15 minute.
- Serveşte tocana caldă, ornată cu pătrunjel verde.
Savoare si bun gust – Tocana ardeleneasca
Please follow and like us: