Tocanita de peste am gustat-o pentru prima data la un mic restaurant din Ungaria cu o garnitura de taitei cu branza si jumari din slaninuta.
Combinatia este fantastica, merita sa incercati. Un deliciu culinar!
Ingrediente:
- 400 g file de peste curatat
- 2 ardei rosii
- 2 cepe
- 2 Iinguri ulei de masline
- 4 rosii
- 2 catei de usturoi
- Sare, piper,curry
- 4 Iinguri smantana dulce
- frunze de patrunjel pentru ornat
Cum preparam:
- Taiem in cubulete, ardeii si ceapa.
- Calim legumele in ulei la foc mic 5-8 minute.
- Decojim rosiile, indepartam cotorul iar miezul il tocam pana-l facem pireu dupa care il punem peste legume.
- Adaugam si usturoiul pe care in prealabil l-am curatat si zdrobit.
- Condimentam legumele cu mirodenii si adaugam o cana de apa cat sa cuprinda toata compozitia.
- Taiem pestele in bucati si-l punem in tocana.
- Lasam totul sa fiarba, la foc potritvit 6-8 minute, amestecam cu grija sa nu faramitam pestele.
- La urma adaugam smantana si mai lasam un clocot.
- Ornam cu frunze de patrunjel.
- O servin calda alaturi de o garnitura de taitei cu branza in care zdrobim jumari din slaninuta.
Savoare si bun gust – Tocana de peste
Please follow and like us: