Ingrediente:
- 500 g carne macră de porc
- 2 cepe roșii
- 2 linguri ulei
- 500 ml supă de vită
- 500 ml vin alb sec
- ½ varză murată
- 2 cartofi
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță boia de ardei
- Sare, piper
- smântânâ
Cum preparam:
- Porționăm carnea, o rumenim pe toate părțile în ulei încins, adăugăm ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit și continuăm călirea încă 5 minute, amestecând mereu, să nu se prindă.
- Adăugăm varza tocată, spălată cu apă caldă și stoarsă bine și continuam călirea, adăugând din când în când, alternativ, supă și vin.
- Potrivim gustul de sare și piper, adăugăm foile de dafin, chimenul, boiaua de ardei, cartofii tăiați cuburi și lasam totul să fiarbă la foc mic, circa 30 de minute.
- La final, adăugăm pasta de tomate, lăsăm 5 minute și stingem focul.
- Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță și smântână adăugate direct în farfurie.
Poftă buna!
Please follow and like us: