
Tocanita de ciuperci face parte din meniul zilelor de a post.
Gatim o tocanita simpla, aromata si usor de facut.

- 1 kg de ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 3 rosii oparite
- Sare, piper
- 1 legatura de patrunjel verde
- 100 ml vin rosu sec
- o jumatate de lingurita de cimbru uscat
- Spalam ciupercile si le curatam de pielita.
- Le rupem coditele si le taiem marunt, iar palarioarele le taiem feliute subtiri.
- Ceapa si ardeiul le tocam in cubulete mici.
- Usturoiul il curatam si il zdrobim.
- Intr-o tigaie in ulei incins rumenim ceapa, ardeiul si usturoiul, dupa care le stingem cu vin. Adaugam ciupercile, rosiile oparite si decojite, sarea si piperul.
- Turnam apa cat sa acopere ciupercile si acoperim vasul.
- Le lasam la foc mic apoximativ 25 minute.
- La final adaugam patrunjelul verde tocat.
- Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliga sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Tocanita de ciuperci