Tocanita de curcan cu legume, este o reteta simpla, foarte gustoasa, care poate fi servita alaturi de o mamaliguta, cartofi piure sau orez. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.
Tocanita de curcan cu legume
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 350 g piept de curcan
- 4 fire ceapa verde
- 1 ardei capia
- 200 g ciuperci champignon (proaspete sau din conserva)
- 150 g rosii cherry (7-8 buc)
- 3 linguri ulei
- sare, piper, boia dulce de ardei
Cum preparam:
- Spalam si curatam legumele.
- Ceapa o taiem rondele, ardeiul il tocam in cubulete, ciupercile feliute sau patratele, rosiile le taiem in 4.
- Spalam pieptul de curcan si il portionam in bucati de 3-4 cm.
- Intr-o oala turnam uleiul si punem la calit ceapa impreuna cu ardeiul capia, peste care presaram un pic de sare. Sarea va scoate apa din legume si se vor cali frumos.
- Cand ceapa sevine sticloasa adaugam ciupercile si rosiile, amestecam si lasm 5 minute la foc mic, apoi adaugam carnea.
- Amestecam bine, sotam cca 2-3 minute, adaugam ½ lingurita boia de ardei, apoi turnam peste 250 mm apa.
- Potrivim cu sare, adaugam cateva boabe de piper negru si lasam la fiert cca 30-45 minute, in timpul fierberii daca este cazul mai adaugam apa.
- Putem aroma tocanita cu patrunjel verde sau cu tarhon.
- Cand carnea este fiarta si apa a scazut atat cat sa avem o tocanita nu o supa, luam oala de pe plita tocanita fiind gata.
- Servim calda, alaturi de o garnitura din mamaliguta, piure sau orez.
pofta buna!
Savoare si bun gust – Tocanita de curcan cu legume
Please follow and like us: