
Tocanita este binevenita la orice masa. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.
Tocanita o servim alaturi de o mamaliga aburinda, cartofi piure pufos sau orez fiert cu mirodenii.
Tocanita din piept de pui si ciuperci

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 300 g ciuperci feliate
- 1 ardei rosu
- 1 legatura de ceapa verde (sau o ceapa de marime medie)
- 3 linguri rosii tocate din conserva
- 2 linguri smantana
- 1 lingurita faina
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- patrunjel verde
Cum preparam:
- Spalam ceapa verde si o tocam marunt.
- Spalam ardeiul si il taiem in cubulete.
- Intr-o tigaje mai adanca punem uleiul la incins in care sotam ceapa si ardeiul peste care asezam pieptul de pui dupa ce l-am spalat si l-am portionat in bucati de 2-3 cm.
- Sotam 2-3 minute apoi adaugam rosiile si ciupercile.
- Potrivim cu sare apoi turnam o cana de apa si lasam la fiert aproximativ 20 de minute.
- Intr-un bol facem un amestec din: o lingurita faina, doua linguri de smantana si 2 linguri apa, omogenizam bine si turnam compozitia peste tocanita.
- Mai lasam un clocot, potrivim gustul cu sare si piper, adaugam patrunjel tocat fin, dupa care luam de pe foc.
- Tocanita noastra din piept de pui si ciuperci este gata.
- Tocanita o servim calda cu o garnitura la alegere.
Pofta buna!
O alta tocanita delicioasa este cea facuta din carne de porc, reteta o gasiti aici: Tocanita aromata

Savoare si bun gust – Tocanita din piept de pui si ciuperci
Please follow and like us: