Sunt un fel de chifteluțe din cartofi care se fac cu precădere în frumoasa noastră Bucovină, acolo unde toate bucatele au o savoare cum nu întâlnești în altă parte.
Vă propun să facem împreună aceasta rețetă și promit ca nu ve-ți regreta.
Ingrediente:
6 cartofi mari
2 felii de franzelă alba înmuiata în lapte și bine stoarse
1 ou
1 lingură de făină albă
sare
piper
ulei pentru prăjit
Cum preparăm:
Curățăm ți spălăm bine cartofii după care îi dăm prin razatoarea mare.
Amestecăm bine oul, franzela, făina, cartofii rasi și storși între palme, asezonăm cu sare și piper.
Încingem uleiul într-o tigaie și cu o lingură luăm cantitați cât mai egale de compoziție și le punem la prșjit.
Tocineii îi rumenim pe ambele parți apoi îi așezam pe serveele absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
Îi servim calzi cu smântână sau cu brânză rasă deasupra.
Dacă îi facem de mari dimensiuni, ca pe niște clătite, îi putem servi cu brânză de burduf.
Se împăturesc în două sau în patru înainte de servire
Dacă dorim să-i servim drept desert asezonați cu zahar pudră sau dulceață nu se pune piper în compoziție.
Poftă bună!