Tortul cu frişcă şi fructe este delicios şi răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară și perfect pentru atunci când ne dorim „ceva dulce” și timpul nostru este limitat.
Ingrediente:
Blat
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de copt
Crema
- 500 ml frișcă lichidă
- 500 g fructe ananas, portocale
- zeama de la fructe
- 1 plic zahăr vanilat
- sucul de la o portocală
Cum preparam:
Blatul:
- Separăm albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm treptat gălbenusurile, vanilia, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
- Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
- Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
- Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
Crema
- Mixăm frișca împreună cu zahărul vanilat.
- Când s-a răcit blatul se taie în 2 și se însiropeaza cu sucul de fructe amestecat cu zeama unei portocale. Punem o parte din frișcă între blaturi și cu restul îmbrăcăm tortul și așezăm fructele tăiate, le putem tăia în cubulețe sau în feliuțe subțiri.
- Am folosit pentru decorat fructe proapete.
- Păstrăm tortul de frișca în frigider până în momentul în care-l vom servi.
Savoare si bun gust – Tort cu frisca si fructe
Please follow and like us: