O prajitura cu ingrediente putine, usor de facut, cu un gust si o savoare deosebita. O prajitura ce are succes atat servita in familie cat si la o masa festiva.
Tort cu iaurt si mere
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 240 g făină
- 250 g zahăr:
- 3 ouă
- 125 gr iaurt
- 1 praf de copt
- 60 gr ulei de floarea soarelui
- 1 lamaie (doar coaja)
- 1 Măr
Cum preparam:
- Mixăm ouăle întregi bine și când avem o spumă consistentă adăugăm zahărul, făina cernută, praful de copt, iaurtul, coaja de lămâie și uleiul si amestecăm până când compoziția este cremoasă și uniformă.
- Cand atoate ingredientele au fost amestecate bine adaugăm mărul decojit și tăiat în cuburi, amestecăm bine.
- Tapetăm o tavă cu hârtie de copt sau cu unt și făină și turnăm aluatul.
- Nivelăm compozitia uniform.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C și coacem timp de 35 de minute.
- Scoatem tava din cuptor și deasupra presărăm zahăr pudră, apoi lăsăm prăjitura să se răcească înainte de a o servi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Tort cu iaurt si mere
Please follow and like us: