Tort cu mousse din fructe de padure este si aspectos si deosebit de delicios. O combinatie minunata de dulce acrisor care te poarta pe aripi de vis.
Tort cu mousse din fructe de padure
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 19
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Pandispan Cacao
- 5 oua
- 5 linguri zahar (pudra)
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1 lingura (cu varf) cacao
- esenta de rom
- ½ lingurita praf de copt
Mousse din fructe de padure
- 5oo g mix fructe de pădure – vom folosi fructe congelate,pe care le decongelăm dar fără să le scurgem de sucul lăsat
- 200 g zahăr
- 7 foi gelatină (aprox 12 g)
- 500 ml frișcă vegetală lichidă
Jeleul de coacăze
- 300 g coacăze roșii congelate, pe care le decongelăm fără să aruncăm sucul lăsat
- 300 ml suc de fructe (folosim de preferința suc de coacăze/mure/fructe de pădure/căpșuni)
- 30 g zahăr
- 20 g gelatina
Decor
- fructe de pădure sau friscă
Cum preparam:
Blat
- Separăm albușurile de gălbenușuri și albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare.
- Când spuma s-a întărit bine adăugăm zaharul pudră și mixăm până spuma devine densă și lucioasă.
- Separat frecăm gălbenușurile cu uleiul și esența de rom, până obținem o cremă consistantă.
- Crema obținută o adăugăm peste albusurile bătute spumă. Cu mixerul la viteza cea mai mică omogenizăm ușor compoziția. Adăugăm peste crema de ouă, făina, cacaoa și praful de copt, amestecam ușor cu o spatula, cu miscari de jos in sus să nu scoatem aerul din crema pufoasă.
- Compoziția obținută o turnăm într-o tava , tapetată cu hârtie de copt, iar apoi dăm tava la cuptorul preâncalzit, la foc mediu (180C), pentru aproximativ jumatate de ora. Testăm cu scobitoarea.
- Odată copt blatul, il așezăm pe un șervet de bucătărie și îl lasam la răcit.
Mousse-ul din fructe de pădure
- Punem foile de gelatină la înmuiat pentru aproximativ 10 minute, intre timp punem fructele și zahărul într-o crăticioară, la foc mic, până ce se topește bine zahărul pasăm mixul, apoi trecem printr-o sită deasă, pentru a separa de sâmburi.
- Piureul obținut îl încălzim bine dar fără să-l fierbem.
- Stoarcem bine foile de gelatina, le adăugăm la piureul de fructe și amestecăm până ce gelatina este topită și bine încorporata.
- Lăsăm compoziția să se răceasca
- Batem frișca foarte bine, apoi cu grijă încorporăm compoziția cu fructe de pădure
- Pe platoul de servire, asezăm blatul, în jurul lui montăm un inel de patisserie (daca nu aveți puteți pune inelul detașabil de la forma de copt).
- Peste blat punem mousse-ul de fructe, nivelăm și dăm la rece
Jeleul de coacăze
- Înmuiem gelatina în 10 linguri de suc,
- Punem într-o crăticioară, la foc mic, fructele, restul de suc și zahărul.
- Când începe să fiarbă adăugăm gelatina si o incorporam bine in compozitie. o mai lasam un minut pe foc fara sa ajunga la punctul de fierbere.
- Luam compozitia de pe foc si o lasăm să se răcoreasca.
- Cand a inceput sa se intareasca jeleul, l-am turnat peste tort.
- Dăm tortul la frigider până a doua zi, apoi îndepărtăm cu grija inelul din jurul tortului și decorăm după imaginație.
Savoare si bun gust – Tort cu mousse din fructe de padure
Please follow and like us: