
Este un tort delicios care necesită păstrarea la frigider aproape 8 ore înainte de a fi servit, pentru frăgezirea blatului.
În loc de compot de caise putem folosit orice alte fructe – cireșe, piersici, căpșuni.
În cazul în care compotul este foarte dulce, cantitatea de zahăr din crema ar trebui redusă.
Tort Love

Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Categoria: Dulciuri, Tort
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blatul:
- 3 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 2 lingurite zahăr vanilat
- 200 g de smântână
- 150 g de lapte
- 3 linguri cacao
- 250 g de făină
- 1 plic praf de copt
Crema:
- 250 g mascarpone
- 500 ml smantana pentru frisca (crème a la patisserie ~ 30%),
- 150 g zahăr pudră
- compot de caise
Pentru ornare (Opțional):
- căpșune
- jeleu de fructe
- bombonele - decor pentru tort
Cum preparam:
Blatul
- Amestecăm ouăle cu zahărul pudră și cel vanilat, apoi adaugăm smântână și amestecăm bine.
- Adăugăm laptele condensat și praful de cacao, amestecăm, după care adăugăm praful de copt și făina .
- Pentru coacere avem nevoie de o tavă în formă de inimă (diametru adecvat 24-26 cm), din silicon (nu este necesar să o tapetăm).
- Turnăm în formă jumatate din aluat și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 20-25 de minute.
- Vom coace două blaturi.
Preparăm crema
- Tăiem caisele în cubulețe fine.
- Batem cu telul frișca împreună cu zahăr , atentie nu o mixăm pănă la îngroșare, adăugăm mascarpone (păstrăm 2-3 linguri de pentru decor) și amestecăm ușor iar apoi adăugăm caisele pe care le încorporăm în cremă.
- Blaturile răcite le tăiem în două și le însiropăm cu zeama de pe compotul de caise, pe fiecare blat 5-6 linguri. Blatul nu trebuie să fie foarte suculent.
- Împarțim crema încât să ne ajunga să acoperim fiecare blat.
- Asamblăm tortul nivelând pe fiecare blat crema, peste care așezăm blatul următor peste care punem cremă și pe următorul blat la fel.
Ornăm dupa propria imaginație.
- Pe laturile tortului învelite cu crema presăram decorul pentru tort sau putem orna cu fulgi de migdale.
- Pe partea superioara asezam capsunele peste care turnam un jeleu (gelatină) de fructe pe care il pregătim conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
- Ornam cu mascarpone sau frisca cu ajutorul unui posh.
- Tortul este gata.
- Îl așezăm în frigider și îl servim după de 6-8 ore.
Bon Appetit!
Savoare si bun gust – Tort Love
Please follow and like us: