Este un tort extrem de usor de facut, dar cu un gust delicat de care nu te mai saturi.
Cu forma s-a neregulata ornat cu frisca proaspata si fructe de tot felul da impresia unui tort sofisticat, care ne va uimi musafiri.
- Blatul:
- 5 oua
- 200 g zahăr
- 200 g de frișcă
- 20 g de cacao
- 1 praf de copt
- 200-250 g de făină
- Crema:
- 500 g smantana pentru frisca (crème a la patisserie ~ 30%),
- 1 cana de zahar
Cum pregătim deliciosul tort Marianne:
Mixăm ouale cu zaharul, adăugăm smântână și amestecăm ușor.
După ce am încorporat bine frișca dăugăm praful de copt, făină și amestecăm ușor.
Împărțim aluatul în două părți.
Într-o parte adaugăm cacao, amestecăm ușor.
Aluatul cu cacao îl punem într-o forma (am folosit un diametru de 24 cm) tapetată cu hârtie de copt sau îmbrăcată în unt și făină.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
La fel procedăm și cu aluatul alb, îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau îmbrăcată în unt și făină (am folosit un diametru de 24 cm). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Blatul de tort alb va fi baza tortului.
Blatul de cacao îl tăiem pe tot în cuburi mici.
Mixam smantana de frisca impreuna cu zaharul.
Peste blatul alb pregătit pentru a fi baza tortului punem un stat (nu foarte gros) de cremă si netezim.
Cubulețele din blatul maro le înmuiem în cremă, după care le așezăm sub forma unei cupole peste baza tortului.
Dupa fiecare strat de cubulete revarsam deasupa un strat de crema pentru a patrunde printe cubuletele de blat.
Crema rămasă o revarsam peste intregul tort apoi netezim.
Odata asamblat tortul, îl punem în frigider timp de 7-8 ore.
Cand servim tortul este bine sa avem frisca proaspata pentru a orna. Peste frisca punem sa punem diverse fructe proaspete.
Pofta buna!