Reteta pentru Tort mascarpone cu capsune, este una foarte simpla si usor de realizat. Rezultatul…? un tort fin si foarte gustos.
Tort mascarpone cu capsune
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de copt
Cremă
- 300 gr smântână pentru frișcă
- 350 gr mascarpone
- 125 ml lapte condensat
- 500 gr căpșune
- 3 albușuri
- 300 gr zahăr pudră
- 1 plic gelatină (7g)
Cum preparam:
Blatul:
- Separăm albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm trepat gălbenusurile, vanilia, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
- Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
- Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
- Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, daca pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
Crema:
- Punem separat 100 g căpșune pentru decor, iar restul de 400 g il opărim cu o cană de apă clocotită,
- Frișca o batem spumă cu zahărul, adăugăm mascarponele alternând cu laptele condensat și gelatina pe care am dizolvat-o în prealabil în două linguri de apă.
- Albușurile le batem spumă și le încorcopăm în crema cu mascarpone.
- Amestecăm ușor să nu scoatem tot aerul din albușuri.
Montăm tortul:
- Blatul îl împărțim în două, îl vom secționa din grosime și după preferință îl putem însiropa cu apă amestecată cu sirop (de capșuni sau fructe).
- Tortul va fi delicios și dacă blatul nu va fi însiropat.
- Vom proceda după propriu gust, nu este o regula strictă.
- Peste prima foaie de blat punem capșunele opărite, iar deasupra punem o treime din crema mascarpone cu frică.
- Nivelam crema, iar deasupra punem cea de-a doua foaie de blat apoi îmbrăcăm tortul cu crema ramasă.
- Ornăm cu fructele proaspete de căpșune si fulgii de migdale.
- Lăsăm la rece 3-4 ore înainte de a servi.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Tort mascarpone cu capsune
Please follow and like us: