Tortul Masha este tort foarte fraged, cu un gust cremos pronunțat, în care sunt încorporate felii moi de blat și fructe de pădure suculente.
Tort - Masha
Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Internationala
Categoria: Dulciuri, Tort
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 200 g fructe (zmeură, mure, căpșuni)
- 100-120 g blat de tort
- 250 ml lapte
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 50 ml de apă
- 15 g gelatina
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 plic zahăr de vanilie
Pentru decor:
- ciocolată
- fructe de padure
- frunze de mentă
Cum preparam:
- Punem gelatina în 50 ml de apă, în sucul de lămâie și o lasăm să se umfle timp de 10 minute (sau timpul indicat pe ambalaj), apoi o punem la foc mic, mai indicat ar fi să o topim pe o baie de aburi. Nu lăsăm gelatina să fiarbă, o încălzim până la punctul de fierbere amestecând bine de tot astfel încât să se dizolve complet. O luăm de pe foc și o lasăm să se răcească .
- Tăiem blatul de tort în cuburi cu latura de aproximativ 1,5 cm.
- Separăm albușul de gălbenuș.
- Gălbenușurile se amestecă cu zaharul, zaharul vanilat și laptele, punem amestecul pe baie de aburi (avem grijă să nu se încălzească prea tare, evităm fierberea) și batem cu telul sau mixerul până obtinem o spumă pufoasă, după care lăsăm să se răcească.
- Punem albușurile într-un bol mare de cel puțin de 2 l și le batem timp de 2-3 minute, tot pe baie de aburi.
- Când albușurile sunt bătue bine și avem o spumă consistentă le amestecăm cu crema de galbenuș și lapte.
- Smântâna o amestecăm cu o gelatina un pic caldă, după care o adăugăm peste crema de ou.
- Amestecăm bine apoi o punem în frigider să se răcească complet.
- Căptușim un bol de sticlă sau plastic cu folie alimentară și asamblăm prăjitura.
- Mai întâi punem câteva fructe (spălate și uscate). Turnăm un pic de cremă (5-6 linguri) și punem în frigider pentru 15-20 minute.
- Scoatem bolul din frigider și continuăm asamblarea tortului.
- Asezăm fructele după propria imaginație, apoi așezăm cuburile de blat, turnăm un strat de cremă apoi așezăm din nou fructe, după care iar blat și tot așa până punem bolul.
- Avem grijă ca ultimul strat sa fie de blat iar crema să încorporeze atât fructele cât și blatul în totalitate.
- Pe tot parcursul nivelăm bine să nu rămână in interiorul tortului bule de aer.
- Punem recipientul în frigider timp de două ore.
- Când gelatina și-a făcut treaba și tortul s-a întărit îl scoatem din frigider îl răsturnăm pe platoul de servire, îndepărtăm folia de plastic și îl ornăm.
Ornăm cu ciocolata topită, cu fructe proaspete și frunze de mentă.
- Tortul Masha este gata, taie o felie și bucură-te de un desert atăt de fin care se topește în gură.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Tort Masha
Please follow and like us: