
Este un tort destul care pare a fi greu de facut, dar nu este deloc asa, cu putina atentie si indemanare vom avea parte de un rezultatul final merita efortul!
Este o combinație miraculoasă de gusturi și culori. Merită să-l încercați, vă ve-ți surprinde în mod plăcut familia și musafirii.
Ingrediente:
Blat:
- 250 g de făină
- 150 g de ulei
- 50 g de zahăr pudră
- 3 galbenușuri de ou
- 1 praf de copt
Umplutura:
- 6-8 banane mici
- 150 g ananas din conserva
- 2 plicuri jeleu de lămâie (400 ml)
Crema:
- 400 de grame frișca vegetală
- 150 g de brânză de vaci. Brânză trebuie să fie cremoasă și moale
- 60 g de zahăr pudră
- 10 g de zahăr vanilat
Bezea:
- 3 albușuri ou
- 120 g de zahăr pudră
- 10 g de amidon (faină)
- 50 g de ciocolată neagra
Cum preparam:
Blatul
- Făina o amestecăm cu praful de copt, se adaugă untul.
- Mixăm într-un blender până se face firimituri.
- Adaugăm zahărul pudră, și amestecăm.
- Se adaugă gălbenușurile și frământăm bine aluatul.
- Formăm o minge pe care cu sucitorul o transformăm într-o foaie.
- Tapetăm cu hârtie de copt ( două benzi late de hârtie pentru a ne ajuta să scoatem tortul la final din forma) o formă termoizolantă, forma mea este dimensiunea 25 cu 25 cm. Putem utiliza o forma de tort detașabilă.
- Aluatul se pune în formă, într-un strat neted îl lasăm în frigider la odihna timp de 10-20 de minute sau mai mult.
- Apoi îl punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de 15-20 de minute sau până când aluatul prinde culoarea aurie.
- Lasăm la răcit.
Preparăm bezeaua.
- Topim ciocolata, eu am topit-o în cuptorul cu microunde.
- Mixăm bine de tot cele 3 albușri și adăugăm treptat zahărul pudră, amestecăm timp de 7-15 minute.
- Adăugăm amidonul (faina), amestecăm ușor, apoi turnăm ciocolata puțin câte puțin și amestecăm cu mișcări ușoare să nu scoatem aerul din bezea, altfel riscăm să se taie.
- Tapetam o tava cu hârtie de copt pe care vom desena un pătrat identic cu forma și dimensiunea blatului.
- Distribuim în interiorul pătratului ( bezeaua trebuie să aiba aceași dimensiune cu blatul) pe hârtie, bezeaua, netezim ușor.
- O punem la copt la foc mic deoarece ea trebuie să se usuce, la foc mare se arde imediat.
- Punem tava în cuptorul preincalzit la 120 grade, timp de o ora pentru a se usca.
- Când s-a uscat bine, scoatem bezeaua din cuptor si o lăsăm să se răcească.
Jeleul
- Diluam (preparăm) jeleu în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, două pachete, fiecare cu 400 ml de lichid.
- Punem jeleul în frigider până se ingroașă în proportie de 50%, nu de tot.
- Punem bananele de pe tort. Am cautat banane foarte mici, și le-am pus în întregime. Dacă avem banane standard, le tăiem în jumatate pe lungime și le așezăm tăiate cu intervale între ele pentru a putea pune și bucățile de ananas.
- Când jeleul s-a îngrosat puțin îl turnăm în forma cu prăjitura căt să acoperim bananele în întregime, nu mai mult.
- Punem tot preparatul în frigier și lăsăm la rece până jeleul are o consistența tare.
Pregătim crema.
- Mixăm frișcă până se îngroașă și treptat adăugăm zaharul pudra si zaharul vanilat.
- Adaugăm brânză de vaci pe care am mixat-o înainte, putin, pentru a avea o consistență fină, amestecam ușor până se încorporeaza bine în frișcă.
- Punem crema peste jeleul bine întărit și netezim ușor.
- Punem cu mare grijă bezeaua (fiind foarte delicată) peste cremă, apăsăm ușor, apoi punem în frigider timp de câteva ore, sau, de preferință peste noapte.
- Punem prăjitura pe un platou mare sau tăiem direct în formă. Bezeaua se va rupe la tăiere, acest lucru este normal.
Please follow and like us: