Mirajul fructelor este un tort plin de culoare, preparat fără coacere. Combinatia dintre fructele proaspete si crema fina de smantana face ca acest tort sa fie ideal pentru zilele calduroase fiind un dulce racoros plin de savoare si arome.
Tort Mirajul fructelor
Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Internationala
Categoria: Dulciuri, tort
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g smântână pentru frisca (crème a la patisserie ~ 30%),
- 1 cană zahăr pudră
- 15 g gelatină
- 300 g biscuiți
- căpșuni, struguri, coacăze, kiwi (orice fruct după gustul nostru)
Cum preparam:
- În 100 ml de apă turnăm gelatina și o lasăm să se umfle timp de 10 minute (sau timpul indicat pe ambalaj), apoi o punem la foc mic, mai indicat ar fi sa o topim pe o baie de aburi. Nu lăsăm gelatina să fiarbă, o încălzim până la punctul de fierbere amestecând bine de tot astfel încât să se dizolve complet. O luăm de pe foc și o lasăm să se răcească .
- Într-un castron mare de sticlă pregătim crema, mixăm smântâna cu zahărul.
- Când zahărul este topit turnăm gelatina răcită și mixăm în continuare până am încorporat-o bine în crema de smântână.
- Căptușim un bol de sticlă cu folie alimentară și asamblăm prăjitura.
- Asezăm fructele după propria imaginație, apoi așezăm biscuiții pe care i-am rupt în bucăți mici, turnăm un strat de cremă de smântână apoi așezăm din nou fructe, după care iar biscuiți și tot așa până punem bolul.
- Avem grijă ca ultimul strat sa fie de biscuiti și crema să încorporeze atât fructele cât și biscuiti.
- Punem recipientul în frigider timp de două ore.
- Când gelatina și-a făcut treaba și tortul s-a întărit îl scoatem din frigider îl răsturnăm pe platoul de servire și îl ornăm.
- Putem orna cu frișcă sau doar cu fructe proaspete.
Tortul Mirajul fructelor este gata, taie o felie si simtei gustul fin si delicat plin de savoare.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Tort Mirajul fructelor
Please follow and like us: