Acest tort este deosebit prin forma și gustul său delicat. Este un tort ce va fi pe placul familiei și a musafirilor, este usor de facut cu ingrediente aflate la îndemână.
Tort Musuroi
Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Tort:
- 2 oua
- 100 g unt
- 120 g zahăr
- 20 g de cacao
- 100 g făină
- 1 praf de copt
Crema:
- 300 ml friscă
- 100 g de zahăr pudră (sau zahar)
- 50 g migdale
- 250 g cireșe ( pot fi și congelate)
- 50 g de ciocolată
Cum preparam:
Se prepară aluatul.
- Amestecăm făina, praful de copt și cacao. Adăugăm uleiul și zahărul si amestecăm.
- Într-un bol cu telul batem ouăle, după care le adăugăm în amestecul de făină si zahăr. Amestecam ușor.
- Într-o tavă tapetată cu hărtie de copt (am folosit o tavă de dimensiunea 30 x 35 cm) turnăm aluatul, netezim uniform, după care introducem tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade și coacem timp de 15-20 de minute.
- Cănd blatul este copt îl scoatem din cuptor si-l lăsăsm să se răcească.
- Din blat tăiem un cerc folosind o matriță sau un bol cu o capacitate de aproximativ 1,2 litri. Acest cerc va fi baza tortului.
- Tapetăm un bol din sticlă cu folie alimentară și din restul de blat tăiem fâșii cu care capitonăm bolul apasând ușor astfel încât blatul să ia forma bolului.
Pregătim crema.
- Pisăm migdalele, tocăm ciocolata în cubulețe mici și preparăm frișca.
- Când frisca este aprope gata, adăugăm zahărul pudră și mai mixăm cat să încorporăm zahărul. Trebuie sa obținem o frișca cu o consistență solidă în care adăugăm ciocolata, migdalele și cireșele, amestecăm ușor.
- Dacă folosim cireșe congelate, le vom scurge bine de zeamă.
- Turnăm crema în bolul pregătit și acoperim cu cercul decupat din blat.
- Punem tortul în frigider (nu congelator) timp de 6-8 ore.
- Înainte de servire, răsturnăm bolul pe o tavă de servire, tortul va ieși ușor ajuntându-ne de folia cu care am tapetat bolul.
- Ornăm tortul după propria imaginație.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Tort Mușuroi
Please follow and like us: