
Un tort rafinat cu o textura fina. O retetea ce merita pe deplin incercata.
Tort rulada cu aroma de portocale

Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 100 g făină
- 20 g de cacao
- 1 pachet de zahăr vanilat (10 g)
- 1 plic praf de copt
Sirop:
- 50 g zahar + 50 g apa
Crema:
- 250 ml suc de citrice (2portocale, 1 lamaie)
- 180 g zahăr
- 150 g de unt
- 2 oua
- 30 g amidon (făină)
Glazura:
- 150 g de ciocolată
- 50 g de unt
Cum preparam:
Blatul
- Mixăm ouăle iar zahărul îl adăugăm treptat. Mixăm 7-15 minute, sau mai mult, în funcție de mixer. Preparatul ar trebui să crească în mod semnificativ în volum și consistență.
- Adăugăm făina amestecată cu praful de copt iar la urmă cacaoa. Amestecăm ușor de jos in sus sâși încorporăm bine toate ingredientele. Într-o tavă ( 38x30 cm) pe care am tapetat-o cu hârtie de copt, turnăm compoziția și o introducem în cuptorul preîncălzit la 200 C și coacem timp de 20-25 minute.
- După coacere scoatem blatul din tavă și îl așezăm pe un prosop de bucătărie umed.
Preparăm crema.
- Pe o răzătoare fină dăm portocalele și lămâia , fără să afecta stratul de culoare alba, avem nevoie de coajă răzălită fin.
- După ce am lăsat fără coaja portocalele și lămâia le stoarcem, avem nevoie de 250 ml de suc.
- Amestecăm bine sucul și coaja citricelor cu cele 2 ouă și lasăm timp de 5-10 minute pentru a obtine o aroma cât mai puternică.
- După cele 10 minute strecurăm amestecul printr-o sită fină și-l turnăm într-o cratiță cu fund gros, dăugăm zahărul, amidonul, se amestecă bine amestecati.
- Punem cratița pe foc și fierbem la foc mic până se îngroașă, când crema devine destul de groasă o luăm de pe foc și o lăsăm să se răceasca.
- Mixăm untul, pe care l-am ținut la temperatura camerei 1-2 ore, până când devine pufos.
- Când untul devine pufos începem să adăugăm treptat crema de portocale răcită, mixăm să încorporăm bine crema.
Prepărăm siropul
- zahăr se toarnă în apa fierbinte, amestecăm bine, să lăsăm să se răcească complet, după care însiropăm blatul.
- Peste blatul însiropat așezăm crema, netezim uniform iar marginea îndepărtată a stratului inspre care rulăm așezăm un strat de cremă mai subțire.
- Cu ajutorul prosopului de bucătărie rulăm ușor, dacă crapă puțin nu vă speriați glazura va acoperi toate imperfecțiunile.
- Punem prăjitura în frigider timp de 1-2 ore, pentru a se întări astfel își va menține forma.
Glazura.
- Ciocolata o rupem în bucăți mici, adăugăm cuburile de unt si le topim împreună pe baie de aburi.
- Cu o spatula imbrăcăm rulada în glazură.
- O decorum după propriul nostru gust, eu am folosit migdale, afine, marmeladă și felii de portocală.
- Punem în frigider timp de 3-4 ore după care putem servi delicioasa ruladă cu aroma de portocale.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Tort rulada cu aroma de portocale
Please follow and like us: