
Pentru mine aperitivele sunt o adevarata pasiune, cu cat sunt mai diversificate cu atat sunt mai spectaculoase. Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.
Trandafiri facuti din foietaj cu bacon, fac parte din taboul unui platou cu aperitive festive. Sunt usor de facut, cu ingrediente putine si sunt deliciosi atat calzi cat si reci.
Trandafiri din foietaj cu bacon sau salam

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 pachet aluat de foietaj
- 300g bacon feliat subtire sau salamul uscat sau salam de vara,parizer,sunca….
- 1 ou
Cum preparam:
- Scoatem foietajul din frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei.
- Intindem foaia de foietaj si taiem fasii pe lungime de aproximativ 3 cm latime si 20 cm lungime.
- Batem cu o furculita oul si cu o pensula ungem fiecare fasie de aluat.
- Pe fiecare fasie punem feliile de bacon sau de salam ( feliate foarte subtire si taiate pe jumatate).
- Jumatate din feliile de bacon sau feliile de salam, sa fie pe aluat iar cealata jumatate sa fie in afara acestuia.
- Rulam fasiile si sa dam forma unui trandafir, indoim in interior putin marginea si ridicam centru.
- Ii asezam in forme de tarta si ii introducem in cuptorul incins la 200 grade pina ce foietajul s-a rumenit frumos.
- Eu am pregatit trandafiri si din bacon si din salam pentru un aspect mai frumos al platoului.
- Trandafirii din foietaj cu bacon sau salam sunt deliciosi si calzi si reci.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Trandafiri din foietaj cu bacon sau salam
Please follow and like us: