
De fiecare data cand fac gomboti cu prune, si ii fac cu drag, ma duce gandul la copilarie si cu nostalgie ma gandesc cat de fericiti eram cand mami ne punea in fata minunatele mingiute aurii.
Nu era prajitura mai buna….
Asa ca azi vom incerca reteta copilariei mele.
Un deliciu usor de facut - Gomboti cu prune

Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- ½ kg cartofi
- faina
- 1 cana gris
- 2 oua
- 10 prune
- 50 grame unt
- 200 g pesmet
- sare
Cum preparam:
- Facem un piure de cartofi pe care il lăsăm la racit.
- Peste piureul rece punem 2 ouă, un praf de sare, o cana de gris si făina cât cuprinde, aluatul sa nu fie vârtos căci gomboți nu vor fi pufoşi.
- Frământăm aluatul bine după care il intindem cu sucitorul, il tăiem pătrățele si pe fiecare punem o jumatate de prună.
- Drept sa va spun, eu nu intotdeauna intind aluatul cu sucitorul, tai o bucatica de aluat si o intind in palme, las un pic aluatul mai moale sa fie gombotii pufosi sa ti se topeasca in gura, pentru sucitor trebuie pusa mai multa faina si atunci mingiutele vor fi mai tari, dar tot gustoase.
- Impachetăm pruna bine in aluat dându-i formă unei biluțe.
- Punem apa la fiert cu sare si cand clocoteste punem gomboți, aproximativ 7-8 minute le trebuie pentru a fierbe. Cănd se ridica cu toții deasupra apei sunt fierti.
- Intre timp intr-o craticioara punem la foc untul si pesmetul, amestecam bine si continuu pana culoarea pesmetului se face un pic aramie, 1 minut nu mai mult.
- Scurgem de apă gombotii şi ii vom tăvăli cât sunt fierbinti in pesmetul in care punem cateva linguri de zahar, eu pun zahar brun, imi place sa vad culoarea aramie a gombotilor nu pudrati cu zahar
- Daca dorim deasupra putem presăra peste ei zahăr pudra si ... pofta buna!
Pofta bună!
Savoare si bun gust – Gomboti cu prune
Please follow and like us: