Bunatati facute cu mana ta, untul de casa este inegalabil la gust, pentru ca este usor de facut si pentru ca il poti avea oricand la indemana.
Secretul reusitei sta in smantana. Este singurul ingredient asa ca nu ne zgarcim si cumparam ce e mai bun pe piata. Cu cat e mai grasa cu atat e mai buna. Trebuie evitata smantana ultra-pasteurizata pentru ca nu va avea aceeasi savoare.
Unt proaspat facut in casa
Autor: Tina
Bucataria: Traditionala
Categoria: Aperitiv
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 litru smantana cat mai grasa
- Sare dupa gust
Cum preparam:
- Lasam smantana sa ajunga la temperatura camerei dupa care o vom pune intr-un bol mare bine racit.
- Cu ajutorul unui mixer, batem bine smantana 10-15 minute.
- Daca dorim unt sarat, adaugam sare.
- Cand incepe sa iasa zerul, untul nostru este gata.
- Punem un tifon pe deasupra unui castron si pune untul la scurs.
- Cand s-a scurs tot, strangem bine tifonul ca sa scurgem tot surplusul de zer, deoarece daca mai ramane zer in unt il va acri si untul se va strica foarte repede.
- Punem untul intr-o cutie care se închide etans.
- Dintr-un litru de smantana grasa vom obtine aproximativ 450-500 grame de unt.
- Modelam untul in calupuri sau il punem in recipiente de sticla. Se va pastra bine in frigider pana la o saptamana sau timp de 6 luni la congelator.
- Uns pe o bucata de paine facuta in casa este un delir total.
Pofta buna!
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Unt proaspat facut in casa
Please follow and like us: