
In general, postul ne ofera beneficii numeroase ce țin atât de sănătatea corpului, cât și de latura noastră spirituala. Aplicat greșit, postul poate prezenta însa tot atâtea riscuri.
Trebuie să avem o alimentație echilibrată și variată, astfel încât să oferim organismului întreg aportul de vitamite de care are nevoie.
Ingrediente:
- 4 vinete mari
- 4 cepe
- 4 ardei grasi
- 4 rosii
- 5 catei usturoi
- 1 morcov
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca orez
- 1 legatura marar
- sare, piper
Cum preparam:
- Taiem vinetele în jumătăți, pe lungime, scoatem o parte din miez și le oparim în apa clocotită cu putină sare timp de 20 minute, apoi le scoatem și le așezăm într-o tava termoizolantă.
- Între timp, preparăm umplutura astfel: călim ceapa într-o cratită, adăugăm ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras și usturoiul.
- Lăsăm să scadă și adăugăm orezul și puțină apă.
- Înăbușim bine și cu orezul, apoi adăugăm roșiile decojite și taiate cubulețe.
- Lăsăm să scadă bine și adăugăm verdeața, piper și sare după gust.
- Cu această compoziție umplem vinetele și dacă mai rămâne compoziție putem umple și vreo 2 ardei grași tăiați în jumătăți.
- Turnăm deasupra sos de roșii și dăm tava la cuptor.
- Optional daca nu dorim aperitiv de post: Când mâncarea este aproape gata putem adăuga deasupra cascaval sau brânză rasa și mai lăsăm 5 minute la cuptor sau putem servi cu smântână deasupra.
Pofta bună!
Savoare si bun gust – Vinete umplute – Aperitiv de post
Please follow and like us: