Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume Şi, cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele până târziu în toamnă.
Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 600 g carne tocată
- 1 ou
- 100 ml ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2 cepe
- 2 linguri bulion
- oregano, nucșoară
- sare, piper
- 2-3 roșii
Sosul alb
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 1 cană lapte
- 2 linguri parmezan
Cum preparam:
- Spălăm vinetele și le tăiem în jumătate, în lungime.
- Cu ajutorul unei lingurițe sau a unui cuțit, scoatem o parte din miez, păstrând pereți groși de 1 cm.
- Prăjim puțin vinetele în 2-3 linguri ulei, pe ambele părți, apoi le scoatem pe șervete absorbante.
- Taiem mărunt miezul vinetelor, ceapa și usturoiul, în prealabil curățate. Le călim vreme de 5 minute în 3 linguri de ulei, apoi adaugăm carnea și amestecăm.
- Stingem focul când legumele s-au înmuiat, iar carnea și-a schimbat culoarea.
- Asezonăm cu sare după gust, apoi adaugăm oul și bulionul, omogenizăm bine.
- Pentru sosul alb, topim untul și presărăm făina, mixăm rapid și stingem cu laptele. Fierbem sosul amestecând până se îngroașă, iar la sfârșit sărăm și condimentăm cu piper și nucșoară apoi adaugăm parmezanul ras.
- Umplem vinetele cu amestecul de carne, acoperim cu sos alb și decorăm cu rondele de roșii, pe care presărăm oregano.
- Stropim cu ulei și coacem vinetele ¼ oră, în tava unsă.
Pofta bună!
Savoare si bun gust – Vinete umplute
Please follow and like us: