Aceasta bautura bogata in calciu, beta-caroten, potasiu si magneziu este recomandata la micul dejun si poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca, afectiuni cardiace, artrita sau tulburari de deglutitie.

- 1 banana decojita (proaspata sau congelata)
- 150 ml iaurt grecesc degresat
- 150 ml lapte degresat
- 150 grame piure de dovleac
- 1 lingurita si jumatate de sirop de artar
- 1 sfert de lingurita scortisoara
- 3-5 cuburi de gheata
- Taiati banana felii potrivite si introduceti-le in recipientul blenderului (sau al robotului de bucatarie).
- Turnati peste iaurtul grecesc, laptele degresat, piure-ul de dovleac si siropul de artar.
- Procesati 1 minut si mai adaugati lapte, daca este necesar.
- Odata ce obtineti consistenta dorita, asezonati bautura cu scortisoara si adaugati cuburile de gheata.
- Mai procesati un minut.
- Serviti imediat.