Nu poate fi nici o sarbatoare la romani fără cozonaci pe masă. Reteta de mai joi reprezinta un altfel de cozonac, haideti sa-l incercam.
Ingrediente:
- 300 g stafide aurii şi negre combinate
- 100 g merişoare confiate
- 150 g smochine uscate, tăiate în bucăţi mici
- 175 ml votcă
- 1 linguriţă esența de vanilie
- 175 g unt moale
- 175 g zahăr brun
- 3 ouă, bătute uşor
- 125 g faină
- ¾ linguriţă piper negru
- 2 linguriţe amestec scorţişoară, nucşoară, cuişoare măcinate
Cum preparam:
- Punem fructele la înmuiat în votca amestecată cu extractul de vanilie, cel puţin 24 de ore înainte să pregătim prăjitura. Acoperim vasul cu folie alimentară.
- Încingem cuptorul la 150C . Ungem şi tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă (20cm) cu pereţi detaşabili.
- Batem cu mixerul untul moale împreună cu zahărul, până când zahărul se dizolvă. Adaugăm, treptat, ouăle bătute, apoi puţin câte puţin făina, amestecată cu mirodeniile.
- Scurgem fructele puse la înmuiat şi le adaugăm în aluat, amestecând ca să se încorporeze.
- Turnăm compoziţia în tava pregătită.
- Coacem cozonacul, până când trece de testul scobitorii. o vom lăsa să se răcească în tavă şi abia apoi să o scoatem.
- Decorăm cu zahăr pudră.
Savoare si bun gust – Cozonacul alcoolist
Please follow and like us: