Cozonacul alcoolist

Cozonacul alcoolist

 

001

Nu poate fi nici o sarbatoare la romani  fără cozonaci pe masă. Reteta de mai joi reprezinta un altfel de cozonac, haideti sa-l incercam.

 

Cozonacul alcoolist
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 12
Ingrediente:
  • 300 g stafide aurii şi negre combinate
  • 100 g merişoare confiate
  • 150 g smochine uscate, tăiate în bucăţi mici
  • 175 ml votcă
  • 1 linguriţă esența de vanilie
  • 175 g unt moale
  • 175 g zahăr brun
  • 3 ouă, bătute uşor
  • 125 g faină
  • ¾ linguriţă piper negru
  • 2 linguriţe amestec scorţişoară, nucşoară, cuişoare măcinate
Cum preparam:
  1. Punem fructele la înmuiat în votca amestecată cu extractul de vanilie, cel puţin 24 de ore înainte să pregătim prăjitura. Acoperim vasul cu folie alimentară.
  2. Încingem cuptorul la 150C . Ungem şi tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă (20cm) cu pereţi detaşabili.
  3. Batem cu mixerul untul moale împreună cu zahărul, până când zahărul se dizolvă. Adaugăm, treptat, ouăle bătute, apoi puţin câte puţin făina, amestecată cu mirodeniile.
  4. Scurgem fructele puse la înmuiat şi le adaugăm în aluat, amestecând ca să se încorporeze.
  5. Turnăm compoziţia în tava pregătită.
  6. Coacem cozonacul, până când trece de testul scobitorii. o vom lăsa să se răcească în tavă şi abia apoi să o scoatem.
  7. Decorăm cu zahăr pudră.

 

 

 

4253   67

 

Savoare si bun gust – Cozonacul alcoolist

© 2016, Tina.

PAGE TOP