Mere in caramel

mere00

Gustul copilăriei, așa se poate numi această rețetă…..nu există copil care să refuze o asemenea bunătate.

 

Mere în caramel
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 4
Ingrediente:
  • 8 mere de dimensiuni medii
  • 1 lingură de oţet din vin
  • 400 grame de zahăr
  • 250 ml apă
  • colorant alimentar
  • opţional:
  • nucă prăjită, tocată
  • fulgi de migdale
  • alune nesărate prăjite şi măcinate
  • fistic nesărat, tocat
  • fulgi de cocos
  • bombonele ornamentale
Cum preparam:
  1. Spalăm merele şi le ştergem bine.
  2. Înfigem fiecare măr într-un beţeșor. Putem folosi beţe de frigărui.
  3. Amestecăm zahărul cu apa şi oţetul într-o cratiță și punem pe foc mediu, lăsăm să fiarbă 25-30 minute, până când siropul va căpăta culoarea caramelului.
  4. Adăugăm câteva picături de colorant alimentar roșu și amestecăm, lăsam să se răcească puţin, timp de 2 minute.
  5. Trecem fiecare măr prin caramel, scurgem de excesul de caramel deasupra vasului şi-l punem la răcit pe un platou ceramic, rece.
  6. Opţional, putem trece mărul, cât caramelul este încă fierbinte, prin nuci, alune, fistic, migdale tocate sau bombonele ornamentale.
  7. Merele în caramel se consumă la temperatura camerei, după răcirea completă a caramelului.

Poftă bună!

3  2  

1  mere...

Savoare si bun gust – Mere in caramel

© 2016, Tina.

PAGE TOP