Pieptul de pui, fiert in smantana se topește literalmente in gura.
Acest fel de mancare este apreciat atat de copii cat si de adulti. O reteta simpla usor si repede de facut.
Piept de pui in sos de smantana
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1kg piept de pui
- 1 ceapa
- 200 g smantana
- 2-3 linguri ulei
- 1 varf de cuțit nucsoara
- 1 varf de cutit piper
- 1 varf de cutit sare
- 2-3 catei usturoi
- 1 lingurita mustar
Cum preparam:
- Spalam si uscam cu un servet pieptul de pui, apoi il taiem in bucati de dimensiuni medii.
- Curatam ceapa si o taiem in cuburi mici.
- Intr-o tigaie turnam un pic de ulei in care punem la rumenit pieptul de pui, putem inlocui cu succes uleiul cu unt.
- Prajim carnea de pui aproximativ 3-5 minute, amestecand din cand in cand.
- Adaugam peste carne ceapa si calim impreuna 5-7 minute.
- Intr-un vas pregatim sosul amestecand bine smantana cu nucsoara, usturoiul pisat si mustarul.
- Adaugam sosul in tigaia cu bucatile de pui si lasam sa fiarba pe foc mic, pana cand pieptul de pui este fiert.
- Adaugam sarea si piperul.
- In funcție de marimea bucatilor de carne, durează intre 10 si 20 de minute.
- Servim puiul in sosul de smantana stropit cu ierburi proaspete, alaturi de o garnitura de orez sau cartofi natur.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Piept de pui in sos de smantana
Please follow and like us: