Cand spunem tortelini, gandul ne duce la insorita Italie acolo unde a fost gatit pentru prima data acest delicios preparat.
Dupa traditia bologneza tortelini se gateste in supa de gaina, astfel savoarea umpluturii nu i se va pierde. La noi in supa fierbem asa cum ne-au invatat parinti si bunici, taitei, galuste si aproape niciodata tortelini. Pentru tortelini preferam sosurile care pot fi albe sau rosii.
Cand esti in criza de timp si trebuie sa prepari un pranz sau o cina, tortelini te va scoate din incurcatura. Se gateste rapid, este o mancare cu multa savoare si foarte satioasa.
Tortelini cu sos alb
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Italiana
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g tortellini (cu brânză, spanac, sunca,carne)
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 lingurita sare
Sos:
- 50 g unt
- 100 g sunca praga
- 100 ml smântână pentru gătit
- cateva cubulete de cascaval
- un fir de ceapta verde
- cateva fire de patrunjel verde
- sare
- piper
- 100 g parmezan
Cum preparam:
- Punem la fiert 2 l de apa intr-un vas in care adaugam o lingurita de sare s cele doua linguri de uleii . Cand apa incepe să clocoteasca, punem tortellini si lasam sa fiarba conform instrucţiunilor de pe ambalaj, aproximativ 10 minute.
- După ce au fiert, le scotem intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece.
- Le lasam sa se scurga.
- In timp ce tortelini erau la fiert ne ocupam de sosul alb.
- Intr-o craticioara punem untul si ceapa tocata fin, apoi adaugam sunca tocata in cubulete mici si distuim putin apoi turnam smantana.
- Asezonam cu sare si piper dupa gust, lasam pe foc pentru un singur clocot, adaugam patrunjelul tocat fin si apoi luam de pe foc si adaugam cateva cubulete mici de cascaval.
- Punem tortelini intr-un bol, turnam sosul amestecam bine si asezonam cu parmezan.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Tortelini cu sos alb
Please follow and like us: