Crap inabusit

Crap inabusit

 

Crap inabusit

O reteta delicioasa, usor de facut

Carnea de pește este una sănătoasă și este recomandat consumul acestui aliment, având numeroase proprietăți nutritive.Carnea crapului este foarte gustosa, fiind consumata sub diferite forme: fiarta, prajita, fripta, afumata, marinata.

Crap inabusit
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 crap (1,5 kg),
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • un sfert rădăcină de ţelina,
  • sare,
  • piper negru măcinat.
Pentru marinată:
  • 1 pahar oţet (6%),
  • 1 pahar ulei vegetal,
  • 1 pahar apă,
  • sare,
  • piper boabe,
  • 2-3 frunze de dafin
Cum preparam:
  1. Curăţăm peştele, îl tăiem felii de 2-3 cm mărime, săram şi piperăm.
  2. Facem marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente, asezam pestele si il tinem in frigiger 1-2 ore.
  3. Intre timp curatam ceapa, morcovul si telina.
  4. Dupa ce le-am curatat si spalat bine ceapa, morcovul şi ţelina le taiem julienne.
  5. Într-un vas adânc emailat punem legumele, deasupra punem peştele, turnăm marinata şi fierbem la foc foarte mic până pestele este gata.
  6. Peştele este gata, atunci când coastele şi oasele spinării sunt moi.
  7. Merge excelent alaturi de  cartofi piure.

Crapul preparat in fel si fel de retete este o mancare ce lasa amintiri de neuitat. Va recomand sa incarcati si alte retete pe care le gasiti aici cu un singur click: Ciorba de crap cu cartofiCrap dupa reteta pescareascaCrap cu legume

Pofta buna!

 

Crap inabusit  Crap inabusitCrap inabusit  Crap inabusit

Savoare si bun gust – Crap inabusit

© 2016, Tina.

PAGE TOP