Cine nu a gatit macar odata cartofi frantuzesti?
Reteta pe care o prezint este un pic diferita decat reteta originala, am inlocuit ouale cu bucatele de cascaval.
Eu zic ca merita incercata….
Ingrediente:
- 2 kg cartofi
- 400 g jambon presat
- 400 g cașcaval
- 300 g smântână
- 1 legătură verdeață
- piper , sare,1 lingură ulei pentru tavă
Cum preparam:
- Spalam bine cartofii și îi fierbem timp de 20 de minute, în apă cu sare, fără să-i curațam de coajă. Îi decojim când s-au mai răcorit.
- Taiem cartofii în rondele groase de 1 ½ cm, iar jambonul și cașcavalul în felii subțiri. Amestecam smântâna cu verdeața tocată, sare și piper după gust.
- Ungem o tavă cu ulei. Așezam în straturi feliile de cartofi, cașcavalul și jambonul, având grijă să stropim cu smântână fiecare strat de cartofi.
- Ultimul strat va fi cel de cartofi.
- In cuptorul preincalzit la 180 C, introducem tava pentru aproximativ 20-30 minute, pana cand cartofi vor prinde o crusta aurie deasupra.
- Nu-l lăsam să se răcească, il servim calzi, presărati cu verdeață fin tocată.
- Miresmele degajate de preparatul fierbinte sunt ispititoare.
Pofta Buna!
Savoare si bun gust – Cartofi cu jambon si smantana – Cartofi frantuzesti
Please follow and like us: