O combinație reușită de cartofi cu somon alaturi de o salata de rosii, cu un aspect deosebit si aroma imbietoare.
Cu siguranta atat familia cat si musafiri vor fi incatati de acest preparat.
Ingrediente:
- 4 cartofi prefierți pentru copt
- 1 pahar cremă de brânză (500 g)
- 5 linguri lapte
- 150 g file de somon afumat
- 2 linguri ierburi asortate, tocate (de ex. arpagic verde, pătrunjel, amățui)
- sare, piper
Salata de rosii
- 3 roșii,
- 1 ceapă roșie
- coriandru
- suc de lămâie
- 1 lingurita ulei
- folie aluminiu
Cum preparam:
- Cartofii se înfășoară câte unul în folia de aluminiu, se așează în tavă cu foaie de copt și se încălzesc în cuptorul încins, la 220 °C aprox. 20 minute.
- Crema de brânză, laptele și ierburile le amestecăm și le condimentăm cu sare și piper.
- Fileurile de somon le taiem fasii cu o latime de 1 - 2 cm
- Desfacem folia deasupra cartofilor si ii incizam în cruce, turnăm crema de brânză prin deschizătură iar deasupra asezam feliile de somon afumat.
Pregatim salata:
- Roșiile le spalăm și le taiem cubulețe sau feliute. Ceapa o taiem rondele subțiri.
- Roșiile, ceapa și coriandrul le amestecăm și le condimentăm cu sare și piper., asezonam cu ulei dupa gust si sucul de lamaie.
- Servim cartofii impreuna cu salata de rosii.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Cartofi la cuptor cu somon
Savoare si bun gust – Cartofi la cuptor cu somon
Please follow and like us: