Chiflele cu ierburi aromatice sunt savuroase si te imbie cu aroma lor sa te asezi la masa.
Chifle cu ierburi aromatice

Autor: Tina
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 240 grame faina cu agent de crestere
- 1 praf de copt
- 60 unt
- 1 lingura zahar
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- 1 lingura ceapa verde, maruntita
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 ou, batut bine
- 125 ml lapte
Cum preparam:
- Este o reteta culinara usoara. Preincalzim cuptorul la 210 grade Celsius si tapetam o tava de copt cu hartie de pergament. Amestecam faina si praful de copt intr-un bol, adaugam untul si, folosindu-ne degetele, framantam pana cand compozitia ia forma unui pesmet fin. Incorporaj zaharul, patrunjelul si rozmarinul in aluat. Adaugam oul batut si laptele si framantam bine coca.
- Intindem aluatul pe o suprafata presata cu putina faina, folosind un sucitor, apoi rulam sub forma unui cilindru si taiem aluatul in forme rotunde.
- Asezam chiflele in tava de copt si le glazuram cu o lingura de lapte.
- Coacem timp de 15-20 de minute, pana cand devin aurii.
- Verificam cu o scobitoare daca interiorul este bine copt, apoi lasam chiflele la racit pe un gratar, timp de jumatate de ora.
- Preparatul nostru culinar este gata sa-l savuram cat este cald.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Chifle cu ierburi aromatice
Please follow and like us: