
Acum in sezonul legumelor proaspete trebuie sa profitam din plin de aceste minuni ale naturii, care ne ofera minerale si vitamine vitale organismului nostru. Dovlecei umpluti cu legume este o reteta delicioasa si o idee minunata pentru o cina tarzie.
Dovlecei umpluti cu legume

Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 buc Dovlecel
- 1 buc Morcov
- 1 buc Ceapă
- 20 g Ulei de floarea-soarelui
- 50 g Cascaval
- Sare - dupa gust
- Piper negru măcinat - după gust
Cum preparam:
- Alegem un dovlecel tanar cu seminte mici.
- Spalam dovlecelul si il taiem in jumatate de-a lungul lungimii sale.
- Cu o lingura scoatem miezul si-l punem deoparte, nu-l aruncam.
- Intr-o oala punem la fiert apa cu un pic de sare si introducem jumatatile de dovlecel
- Fierbem dovlecelul 3-4 minute, dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca.
- Pentru umplutura curatam si spalam ceapa si morcovi.
- Taiem ceapa pestisori, dam prin razatoare morcovi apoi asezam legumele impreuna cu miezul de dovlecel, intr-o tigaie si prajim la foc mic pana se înmoaie.
- Asezonam cu sare si piper dupa gust.
- Asezam dovleceii intr-un vas termoizolant (ceramic sau yena) si punem in interiorul fiecarei jumatati umplutura.
- Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptor 30-50 de minute la 180 de grade.
- Scoatem din cuptor preparatul il ornam cu feliute de rosii si cubulete de branza.
- Servim dovlecei umpluti cu legume imediat după preparare, sunt deliciosi calzi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Dovlecei umpluti cu legume
[wysija_form id=”1″]
Please follow and like us: