
Drobul de miel este un preparat delicios, nelipsit de pe traditionala masa de Pasti. Este o reteta romaneasca fara de care parintii si bunicii nostri nici nu se gandeau sa astepte Sfintele Sarbatori de Pasti.
- 500g organe de miel - rinichi, ficat, plamani, inima, splina
- 4 legaturi ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 legatura de marar
- 3 oua crude
- 4 oua fierte
- 3 linguri de ulei
- sare, piper, foaie de dafin
- prapurele de la miel
Cum preparam delicosul Drob de miel:
Spălăm bine măruntaiele de miel şi le punem la fiert într-o cratiţă cu apă, o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin. Din când în când luam spuma formata deasupra apei şi lăsam să fiarbă până când s-au înmuiat.
Între timp, curăţăm ceapa şi usturoiul şi le tăiem cubulete.
După ce au fiert, scoatem organele din apă şi le lăsam să se răcească apoi le tăiem cubulete, le punem într-un castron măricel.
Adăugăm ceapa, usturoiul, verdeaţa şi cele 3 ouăle bătute, condimentam si amestecam bine până încorporăm bine toate ingredientele.
Tapetam cu ulei tava de chec şi asezam prapurul de miel, marginile prapurului trebuie să rămână în afară, cu ele vom infasura drobul. Dacă nu avem prapur putem sa tapetam tava și să presăram deasupra drobului pesmet.
Turnam jumătate din compoziţie în forma tavă, asezăm în mijloc pe lungine ouale fierte si decojite după care acoperim cu compozitia rămasă.
Acoperim compozitia cu prapurul ramas pe margine și introducem tava în cuptorul încins la 180°C şi lăsăm până când prapurul se rumeneşte la suprafaţă.
Scoatem drobul din cuptor îl lăsăm să se răcească după care îl scoatem din tava de chec îl așezam pe un platou.
Servim deliciosul drob de miel cu oua roșii când ajungem acasă după Slujba de Înviere.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Drob de miel