Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos.
In bucataria romaneasca intalnim o multitudine de retete care au la baza fasolea, este un aliment apreciat si ocupa loc de cinste in meniul romanilor.
Fasole batuta
Autor: Tina
Bucataria: Traditionala
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g fasole (pentru fierbere e mai potrivită fasolea albă),
- 100 ml bulion
- 2-3 cepe,
- 6 linguri de ulei,
- 4-5 căţei de usturoi,
- sare, piper măcinat.
Cum preparam:
- Spalam fasolea in mai multe ape, pentru a fierbe mai repede este bine sa o tinem de seara inmuiata in apa rece.
- Intr-o oala punem fasolea umplem cu apa si adaugam bulionul.
- Punem oala pe foc si o fierbem domol până este gata.
- Strecurăm zeama în care a fiert și o mixăm bine în blender.
- Tăiem ceapa inele şi o rumenim până prinde culoarea aurie. Jumătate din ceapa cu ulei o amestecăm cu fasolea, asezonăm cu sare și piper.
- Adaugăm usturoiul mărunţit si amestecăm bine.
- Garnisim cu ceapa prăjită rămasă si preparatul nostru este gata.
- Pe cat de simplu pe atat de gustos.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Fasole batuta
Please follow and like us: