Galustele pe care le facea strabunica, bunica si mama, erau pufoase si gustoase de-ti lasa gura apa. Pacat ca in ziua de azi din cauza putinului timp liber pe care il avem, ne este mai usor sa apelam la diversele paste aflate pe rafturile magazinelor si uitam minunatele preparate traditionale, fara e-uri si conservanti.
Galuste din faina ca la mama acasa
Autor: Tina
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 3 oua,
- 6 linguri faina
- Putina sare (un varf de cutit)
Cum preparam:
- Batem ouale impreuna usor cu furculita, si adaugam treptat faina si sarea. Va trebui sa obtinem un aluat moale.
- Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare pe foc mediu.
- Cand fierbe apa cu o lingurita umezita in apa calda luam din aluat galuscute mici pe care le punem in apa fierbanda.
- Cand sunt fierte galustele se vor ridica la suprafata, le mai lasam 2-3 minute si apoi le luam de pe foc.
- Le scoatem intr-o strecuratoare le dam rapid printr-un jet de apa rece si le servim cat sunt calde, garnitura la preparate cu sosuri.
- Sa fie mai gustoase recomand dupa ce le-am trecut prin jetul de apa sa le punem intr-o tigaie la foc mic cu un pic de ulei de masline sau un pic de unt , pret de un minut-doua. Vor fi mult mai gustoase si nu se vor lipi una de alta.
Savoare si bun gust – Galuste din faina ca la mama acasa
Please follow and like us: