
Bucataria ungureasca este una foarte apreciata, gustoasa, satioasa si bazata pe ingrediente traditionale. Retete pastrate cu sfintenie din mosi, stramosi pe care le gatim si in zi azi cu aceasi placere.
Bab gulyas face parte din arta culinara maghiara si va invit sa il preparam impreuna.
Gulas unguresc de fasole, Bab gulyas

Autor: Tina
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 700 g fasole albă
- 400 g carne porc
- 300 grame ciolan dezosat afumat
- 2 cepe mari
- 2 ardei graşi
- 2 morcovi, 4 felii telina
- 2 foi de dafin
- 1 conservă de 400 gr de roşii decojite
- 3 linguri ulei
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 1 lingură de făină
- 1 lingurita de chimen măcinat
- 2 foi de dafin
- Sare, piper, patrunjel
Cum preparam:
- Fasolea este bine daca putem sa o tinem de azi pe maine la inmuiat in apa calduta.
- Tocam ceapa marunt, taiem in cubulete ardeiul si le sotam in uleiul incins pana cand ceapa se inmoaie.
- Intre timp punem la fiert fasolea si lasam sa dea 2-3 clocote dupa care o dam deoparte.
- Tăiem carnea, ciolanul dezostat in cuburi potrivit de mari, taiem in cubulete sau rondele morcovi si telina, si le punem peste ceapa.
- Le distuim pana cand carnea isi schimba usor culoarea (10-15 min.), dupa care adăugam: boiaua, făina, dafinul si chimenul amestecad bine totul.
- Punem peste carne 2 litri de apa si rosiile din conserva, lasam la fiert pe foc mic.
- Fasolea o scurgem de prima apa in care am oparit-o si o punem la fiert in oala cu carne.
- Lasam totul la fiert, pana fasolea este fiarta (in jur de 2 ore), in timpul fierberii daca zeama scade prea mult mai adaugam apa fiarta. Inainte de a fi fiarta fasolea adaugam sarea si piperul dupa gust.
- Cand este gata adaugam patrunjelul tocat marunt.
- Gulasul il servim cald asezonat cu muraturi sau o gustoasa salata de ceapa rosie.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Gulas unguresc de fasole – Bab gulyas
Please follow and like us: