De multe ori timpul ne preseaza si nu avem vremea necesara sa pregatim o masa copioasa si sofisticata.
Avem nevoie de ceva satios, gustos si rapid de facut.
Paprikasul cu cartofi este exact ce avem nevoie, bun, aspectos si usor de facut.
Ingrediente:
- 750 g de cartofi
- 3-4 linguri ulei
- 300 g de cârnați de casa
- 750 ml apa
- 1 ceapa mare
- 2 roșii
- 1 ardei verde
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurițe cu vârf boia dulce de ardei
- 1 lingurita chimen macinat
- piper negru, sare, patrunjel
Cum preparam:
- Tocam ceapa si usturoiul, taiam in cubulete rosiile si ardeii, curatam si taiem cartofii
- Intr-o tigaie cu uleiul încălzit, se adaugă ceapa cubulete.
- Intr-o tigaie cu uleiul încălzit, se adaugă ceapa cubulete.
- Când ceapa devine sticloasa, se adauga ardeii, roșiile, usturoiul, apoi se adaugă putina apă.
- Se condimentează cu sare și piper, se adauga chimen măcinat, boiaua de ardei.
- Fierbem pentru aproximativ 5 minute, până când rosiile sunt complet asimilate.
- Adaugam cartofii, completam cu diferenta de apa și lasam la fiert la foc mediu până când cartofii sunt moi - aproximativ 35 de minute.
- Când cartoful este aproape fier - aproximativ 10 minute înainte de a fi gata - adaugăm cârnații taiati felii.
- Asezonam cu patrunjel verde tocat fin sau feliute de ardei iute.
- Servim cu muraturi si paine moale alba.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Paprikas de cartofi cu carnati de casa
Please follow and like us: