Carnea de porc este alimentul preferat de romani. Carnea de porc are un continut bogat in proteine dar si in fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc cu toate acestea carnea de porc este o carne greu de digerat.
Carnea de porc este buna pentru imunitatea organismului. Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o sursa buna de proteine, cu efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale.
Carnea de porc este gustoasa si poate fi preparata in zeci de feluri, este carnea pe care o preferam si o gatim din mosi stramosi.
Friptura de porc la tava, este o reteta simpla, usor de facut si cu un rezultat delicios, vom avea o friptura suculenta si aromata, pe gustul tuturor.
Muschiuleț de porc în sos
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 Muşchiuleţi de porc
- 500 ml Apă
- 2 linguri Păstă de tomate
- O Ceapă
- 100 ml Oţet balsamic
- 2 linguriţe Miere
- 2 linguri Făină de grâu
- 2 Foi dafin
- ulei
- Condiment barbeque pentru Friptură de Porc
Cum preparam:
- Condimentăm carnea cu condiment Barbeque, apoi tăiem muschiulețul în fâşii groase şi-l presărăm cu făină.
- Prăjim bucăţile de carne într-o tigaie cu pereți mai înalți, în care am încins uleiul. În aceeaşi tigaie, adăugăm și prăjim ceapa tăiată cubuleţe peste care adaugăm pasta de tomate şi fierbem timp de 2 minute, amestecând constant.
- Adăugăm oţet balsamic şi miere. Gătim până oţetul se evaporă complet.
- Adaugăm în tigaie 500 ml de apă şi aducem la punctul de fierbere. Adaugăm, foile de dafin.
- Fierbem uşor, timp de aproximativ 20 de minute
- Servim, cu cartofi natur sau cartofi la cuptor.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Muschiulet de porc in sos
Please follow and like us: