![Orez cu legume si curcan afumat](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2016/05/Orez-cu-legume-si-curcan-afumat.jpeg?resize=531%2C429&ssl=1)
Orezul Basmati cu legume si curcan afumat este o mancare gustoasa si sanatoasa.
Este un preparat ideal pe care il pregatim usor si repede, dupa o zi obositoare, pentru o cina in familie.
Putem servi alaturi de o salata verde sau o salata de sezon.
Orez cu legume si curcan afumat
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2016/05/Orez-cu-legume-si-curcan-afumat.jpeg?w=480&ssl=1)
Autor: Tina
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 200 g orez Basmati
- 200 g piept de curcan (sau piept de pui), afumat
- 200 g conopida
- 1 morcov
- - ½ praz
- 1 lingura ulei de masline
- Sare, piper
- condimente Garam Masala (amestec de condiment indiene,iuti), dupa gust
- Apa sau bulion
Cum preparam:
- Taiem in bucati pieptul de curcan iar conopida o despartim in buchetele.
- Curatam si spalam morcovul si prazul, apoi morcovul il taiem in cubulete si prazul inele.
- Punem orezul Basmati la macerat timp de o jumatate de ora intr-un vas cu apa. Apoi il clatim cu apa rece, pana apa ramane limpede.
- Punem uleiul intr-o oala si sotam toate legumele, apoi adaugam pieptul de curcan.
- Condimentam cu sare, piper si dupa gust cu alte condimente.
- Mai calim cateva minute apoi adaugam orezul si amestecam.
- Turnam apa sau bullion (dupa gust, eu am folosit apa) pana acoperim orezul.
- Fierbem sub capac timp de 10 minute fara sa amestecam.
- Cand orezul este fiert oprim focul si il mai lasam pentru infuzare inca 10-15 minute sub capac.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Orez cu legume si curcan afumat
Please follow and like us: